Facebook hesap silme

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

2004’te Mark Zuckerberg adlı Harvard Üniversitesi öğrencisi tarafından kurulan Facebook kurulduğu günden bu yana milyarlarca üyeye ulaştı ve dünyanın en büyük şirketlerinden birisi haline geldi.

Facebook‘ta kişilerle arkadaş olabiliyoruz, mesajlaşabiliyoruz. Anlık postlar, uzun blog yazıları , videolar, fotoğraflar paylaşabiliyoruz fakat sosyal medya sitelerinin, uygulamalarının artmış olması sebebi ile herkesin bir Facebook‘u bulunsa da Facebook‘u aktif olarak kullanan genç kitle azalmış durumda hatta bir çok kişi artık Facebook kullanmıyor bile sadece alışkanlıktan dolayı günde bir kaç defa girip çıkıyor. Artık mesajlaşması gerekiyorsa Whatsapp, fotoğraf paylaşmak istiyorsa Instagram , biriyle fotoğraflı olarak kalıcı olmayacak şekilde mesajlaşmak istiyorsa Snapchat, Blog yazmak istiyorsa Medium kullanıyor.

Çoğu kişi yukarıdaki sebeplerden dolayı Facebook hesabını donduruyor fakat aslında tamamen silmek istiyor ancak herkes hesabını kalıcı olarak silme özelliğini bilmiyor ve facebook hesabını dondurmakla yetiniyor. Size bu içeriğimizde Facebook hesabınızı kalıcı olarak nasıl silebilirsiniz adım adım anlattık.

1- Facebook hesabınıza giriş yapın

Facebook hesap silme

2- Facebook’taki verilerinizin kopyasını alın

Facebook hesap silme

Facebook hesabınızdaki eski verilerininz kopyasını indirin hesabınızı kapttığınızda fotoğraflarınız, iletişim bilgileriniz, kişisel iletileriniz gibi dökümanlara erişemeyeceksiniz eğer bilgisayarınızda yedekleri yoksa Facebook hesabınızı silmeden önce mutlaka verilerinizi indirin,

Eğer bir kaç fotoğrafı depolamaya ihtiyacınız varsa ilgili fotoğrafı facebookta açıp sol attaki indir tuşuyla indirebilirsiniz.

3- Facebook hesabını silin

Facebook hesap silme

Eğer size lazım olacak verilerinizin kopyasını indirmişseniz Facebook hesap silme linkine tıklayarak gerekli adımları izleyip kabul ettikten sonra Facebook Hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

  • Facebook hesabınızı kalıcı olarak silmeyi kabul ettikten sonra 14 gün içinde hiçbir şekilde hesabınıza giriş yapmamanız gerekmektedir aksi takdirde hesabınız tekrar aktive olur ve tekrar silme talimatı vermeniz gerekir.
  • Ayrıca Facebook hesabınızı sildiğiniz zaman konuşmalarınız silinmez ve mesaj penceresinde Facebook kullanıcı şeklinde gözükürsünüz.

Eğer instagram hesabınız silme istiyorsanız instagram hesabı silme adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Etiketler: